Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

Ακόμη μία μεγάλη μελέτη αποδεικνύει ότι τα τοξικά μέταλλα στα παιδιά με αυτισμό είναι πολύ πιο αυξημένα

——————————————————————-

Σε πρόσφατη μελέτη στο ειδικό περιοδικό Biological Trace Element Research, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα αναφέρουν ότι τα παιδιά που διαγιγνώσκονται στο φάσμα του αυτισμού έχουν πολύ υψηλότερα επίπεδα αρκετών τοξικών μετάλλων στο αίμα και στα ούρα τους, σε σύγκριση με μη διαγνωσμένα παιδιά. Τα αποτελέσματα ήταν στατιστικά σημαντικά καθώς αφορούσαν υψηλό αριθμό παιδιών.

Η ομάδα των παιδιών στο φάσμα είχαν πολύ πιο αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα (41%) και στα ούρα (74%), θάλλιο (77%), κασσίτερο (115%) και βολφράμιο (44%). Και τα τέσσερα είναι τοξικά μέταλλα τ οποία αναστέλλουν σημαντικές διεργασίες που αφορούν την εγκεφαλική ανάπτυξη και λειτουργία, ενώ έχουν σχετιστεί με σημαντικές αλλοιώσεις σχεδόν στο σύνολο των οργάνων και των συστημάτων του σώματος.

aftismos-syxnothta-paidiaΟι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι ακόμη πιο κοινά μέταλλα που ανευρίσκονται στους ιστούς παιδιών που έχουν διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού είναι το κάδμιο και ο υδράργυρος.

Ακολούθησε στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων και σύνδεση με τη σοβαρότητα του αυτισμού χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικές κλίμακες. Βρέθηκε ότι το 38 έως 47% των συμπτωμάτων σχετίζεται με τα επίπεδα διαφόρων μετάλλων, με κυριότερα το κάδμιο και τον υδράργυρο. Η αφαίρεση των μετάλλων έδειξε σημαντική βελτίωση σε πολλές πτυχές της συμπτωματολογίας και κυρίως στα παιδιά που είχαν τη μεγαλύτερη συσσώρευση.

Οι ερευνητές σημείωσαν:

Υποθέτουμε ότι η μείωση της πρώιμης έκθεσης σε τοξικά μέταλλα θα βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων και μάλιστα υπάρχουν συνεχώς νέα δεδομένα που στηρίζουν την υπόθεση αυτή

paidi-aftismos-kyhshΕίναι σημαντικό να τονιστεί ότι η μέτρηση βαρέων μετάλλων στον οργανισμό χρειάζεται προσοχή και σωστή μέθοδο. Η μέτρηση στο αίμα μας δίνει τελείως διαφορετικές πληροφορίες από τη μέτρηση στα ούρα. Ενώ η μέτρηση στο αίμα θα μας δείξει πρόσφατη έκθεση (έως και 3-4 μήνες) στα ούρα με πρόκληση μπορεί να δείξει χρόνια έκθεση, καθώς κινητοποιεί τα αποθηκευμένα σε λιπώδεις ιστούς μέταλλα. 

Στα Εργαστήρια Μοριακής Διατροφής έχουμε πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων από παιδιά που αποδεικνύουν την έρευνα αυτή. Παράλληλα, υπάρχουν τρόποι πολύ ήπιοι και αποτελεσματικοί, οι οποίοι αποδεδειγμένα απομειώνουν τα επίπεδα των μετάλλων μέχρι στο σημείο να μην ανιχνεύονται. Για πληροφορίες σχετικά με αυτή την πολύ εύκολη και σημαντική εξέταση επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109756400.

 

Σχετικά Άρθρα:

Comments are closed.