Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

Το να περνάμε χρόνο στη φύση είναι μία από τις πλέον χαλαρωτικές και υγιεινές δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε. Η ησυχία, το πράσινο και ο καθαρός αέρας διαθέτουν πανίσχυρες ιδιότητες, όσο κι αν δεν τις καταλαβαίνουμε άμεσα, στο να αναγεννούν ψυχή και σώμα. Αλλά τι συμβαίνει όταν περνάμε τη συντριπτική πλειονότητα του χρόνου μας σε αστικές περιοχές, με περιορισμένους φυσικούς χώρους αναψυχής;

Η πρώτη και με διαφορά καλύτερη λύση είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου. Εύκολα στη συντήρηση φυτά, όπως το μπαμπού, η αλόη και διάφορα φοινικοειδή μπορούν να διακοσμήσουν ιδανικά το χώρο του σπιτιού και να προσφέρουν σημαντικά οφέλη υγείας.

 

Τα 5 κυριότερα οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου είναι τα εξής:

 

Καθαρισμός αέρα. Πολλά εκ των κοινών φυτών εσωτερικού χώρου έχουν τη σημαντική ιδιότητα να φιλτράρουν τον αέρα, να απομακρύνουν τους αέριους ρυπαντές, τα αλλεργιογόνα και το διοξείδιο του άνθρακα, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα οξυγόνο. Η καλύτερη ποιότητα του αέρα ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθαρίζει το αίμα και προωθεί την υγεία.

Υγρασία. Τα φυτά ελέγχουν τα επίπεδα της υγρασίας, κρατώντας τα σε ιδανικά επίπεδα για τον άνθρωπο, κάτι το οποίο έχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα και τους πνεύμονες. Η κατάλληλη υγρασία, επίσης προστατεύει και το σπίτι από ρωγμές, προστατεύει το ξύλο, μειώνει το στατικό ηλεκτρισμό και μειώνει επίσης το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Καλή διάθεση. Τα φυτά αυξάνουν τα επίπεδα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, κάτι το οποίο συνεισφέρει στην ευτυχία, την αυξημένη νοητική ικανότητα και την δημιουργικότητα. Ως αποτέλεσμα, έχουμε υψηλότερη ψυχολογική ευεξία και μειωμένο στρες.

Ευχάριστο περιβάλλον. Η προσθήκη φυτών “φωτίζει το δωμάτιο” και προσθέτει χρώμα και διαφορετική υφή. Ειδικά, πολύχρωμα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στη διακόσμηση και να λύσουν προβλήματα που σχετίζονται με τον χώρο που βρισκόμαστε τον περισσότερο χρόνο της ζωής μας.

Χαλάρωση. Ακόμη και η μικρότερη παρουσία φυτών μέσα στο σπίτι, υποσυνείδητα προκαλεί αίσθηση φυσικού περιβάλλοντος, κάτι το οποίο σε πολλές μελέτες έχει βρεθεί ότι επηρεάζει την υπέρταση, το νευρικό σύστημα και τις ορμόνες, όπως η κορτιζόλη. Μάλιστα, φυτά που δεν απαιτούν την παρουσία ήλιου, μπορούν να τοποθετηθούν και στο μπάνιο, ώστε να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα spa.

Η αγορά φυτών εσωτερικού χώρου είναι πολύ φθηνή επιλογή, και τα οφέλη που αποκομίζουμε πολύ μεγάλα. Είναι μόνο ένα από τα μικρά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Σχετικά Άρθρα:

Leave a Reply