Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

πρόκληση-τοκετός-αυτισμόςΤον Αύγουστο που πέρασε, το εξειδικευμένο περιοδικό Journal of American Medical Association Pediatrics δημοσίευσε μία μεγάλη μελέτη, σύμφωνα με την οποία η πρόκληση τοκετού οδηγεί σε αυξημένο ρίσκο το παιδί να εμφανίσει αυτιστικά χαρακτηριστικά. Η έρευνα μελέτησε 625.042 γεννήσεις στη Βόρεια Καρολίνα από τις οποίες οι 5.500 εμφάνισαν αυτιστικές επιπλοκές.

Σύμφωνα με την έρευνα, έγινε σύγκριση δύο ομάδων γεννήσεων: Γεννήσεις που έγιναν με φαρμακολογική υποβοήθηση και γεννήσεις που έγιναν χωρίς καμία υποβοήθηση. Μετά από την κανονικοποίηση των παραμέτρων (οικονομικοπολιτική κατάσταση, υγεία της μητέρας, χρόνος γεννήσεως) βρέθηκε ότι η πρώτη κατηγορία γεννήσεων είχε πολύ πιο αυξημένες πιθανότητες να περιλαμβάνει αυτιστικά χαρακτηριστικά. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν πολύ μεγάλη σημασία, καθώς το 25% περίπου των γεννήσεων γίνονται με πρόκληση.

Όλα ξεκινάνε από το έντερο

Είναι πλέον δεδομένο από εκατοντάδες μελέτες, ότι τα συμπτώματα παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού έχουν γραμμική εξάρτηση με προβλήματα του γαστρεντερικού και με την αδυναμία σωστής διάσπασης και παγκρεατικής λειτουργίας. Οι φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται πριν και κατά τον τοκετό επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό την υγεία του εντέρου, όπου σε αυτό το σημείο της ανάπτυξης είναι πολύ σημαντική.

———————————————————————————————————————————————————

Σχετικό άρθρο: Τα παιδιά με αυτισμό έχουν πάντα σοβαρές γαστρεντερικές και βιοχημικές αλλοιώσεις

———————————————————————————————————————————————————

Η πιτοκίνη έχει ήδη βρεθεί ότι προκαλεί ADHD

ωκυτοκίνη-πρόκληση-τοκετόςΤο 2011, στο περιοδικό Journal of Attention Disorders δημοσιεύτηκε μία μελέτη, στην οποία έγινε εκτίμηση της σύνδεσης μεταξύ του ευρέως χρησιμοποιούμενου φαρμάκου με δραστική ομάδα την πιτοκίνη (συνθετικό ανάλογο της ωκυτοκίνης) και την εμφάνιση ADHD σε παιδιά. Μετά από εκτενή ανάλυση ιατρικών φακέλων βρέθηκε ότι πάνω από το 67% των γυναικών στις οποίες χορηγήθηκε πιτοκίνη, γέννησε παιδί που στη συνέχεια πήρε διάγνωση ADHD.

Ο ρόλος της επισκληριδίου

Συχνά, η πρόκληση τοκετού συνοδεύεται και από τη γνωστή μας επισκληρίδιο. Καθώς επιδρά η επισκληρίδιος, το σώμα μουδιάζει και η μητέρα δεν είναι σε θέση να αποκριθεί φυσικά στις συσπάσεις οι οποίες απαιτούνται για την κίνηση του εμβρύου. Καθώς λοιπόν καθυστερεί ο τοκετός, οι γιατροί συχνά συμβουλεύουν την πρόκληση του τοκετού ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία. Μόλις επιδράσει και η πιτοκίνη, εκκινούν περισσότερες και πιο έντονες συσπάσεις, αυξάνοντας την ανάγκη για περισσότερα παυσίπονα.

Ο θηλασμός είναι απαραίτητος για την υγεία του εντέρου

θηλασμός-αυτισμός-έντερο-χλωρίδαΤο φαρμακευτικό κοκτέιλ που δίνεται στις ημέρες έχει συνδεθεί ισχυρά με δυσκολίες στο θηλασμό. Μόλις πριν λίγους μήνες αποδείχθηκε ότι τα πρώτα στελέχη Bifidobacterium προσλαμβάνονται και αποικίζουν το βρεφικό έντερο από το μητρικό γάλα. Συνεπώς, η εντερική υγεία και άρα και οι πιθανότητες εμφάνισης κάποιας αυτιστικής διαταραχής αυξάνονται, όσο μειώνεται ο θηλασμός.

Η επισκληρίδιος συνδέεται με βραχύτερο θηλασμό

Το περιοδικό Breastfeeding Medicine δημοσίευσε ένα άρθρο το 2011 στο οποίο ερευνήθηκε η επίδραση της αναισθησίας στον τοκετό και το θηλασμό. Από τις 128 γυναίκες, οι 64 γέννησαν με πρόκληση τοκετού, ενώ οι υπόλοιπες 64 με φυσικό τρόπο. Τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά. Η ομάδα των γυναικών που γέννησε με φυσικό τρόπο, είχε κατά μέσο όρο 71 λεπτά πιο ταχύ τοκετό, ενώ και η διάρκεια του πρώτου θηλασμού ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη. Μάλιστα, περισσότερες από το 62% των γυναικών με επισκληρίδιο θήλασαν για λιγότερο από 30 λεπτά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την άλλη ομάδα ήταν 29%.

Σχετικά Άρθρα:

Leave a Reply

Ευερέθιστο Έντερο
Ευερέθιστο Έντερο

Ό,τι κι αν σας έχουν πει, η πάθηση ΔΕΝ οφείλεται στην ψυχολογία σας!

Close