Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400
Jan 31, 2013

15. Το 50% των γυναικών έχει έναν τέταρτο υποδοχέα χρώματος στα μάτια τους, πέραν των φυσιολογικών τριών, και έτσι μπορούν να ξεχωρίσουν καλύτερα τα χρώματα.

Για παράδειγμα του πώς λειτουργεί αυτό, εκεί που οι περισσότεροι από εμάς θα έβλεπαν επτά χρώματα σε ένα ουράνιο τόξο, μια τυχερή γυναίκα με τέταρτο υποδοχέα θα μπορεί να διακρίνει δέκα. Ένας ακόμα μικρότερος αριθμός γυναικών έχει πέντε υποδοχείς!

14. Ο άνθρωπος είναι το μόνο θηλαστικό που δεν μπορεί να καταπιεί και να αναπνεύσει την ίδια στιγμή.

Μόλις το προσπαθήσατε, σωστά; Ο λόγος που αυτό δεν γίνεται είναι ότι οι φωνητικές χορδές στον άνθρωπο είναι ασυνήθιστα χαμηλά στο λαιμό σε σχέση με άλλα ζώα. Αυτό με τη σειρά του όμως επιτρέπει στη φωνή μας να αντηχεί πολύ περισσότερο, πράγμα που μας επιτρέπει να παράγουμε τέτοια ποικιλία ήχων!

13. Μπορεί να χρειαστούν 4 έως και 15 μήνες για τα αιμοφόρα αγγεία να ανακάμψουν πλήρως από ένα ηλιακό έγκαυμα.

Μην βγαίνετε στον ήλιο χωρίς αντηλιακό (φυσικό αντηλιακό όμως)!  Το έχετε ακούσει πολλάκις και από άλλα άτομα αλλά αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να το κάνετε πράξη, Το σώμα σας μπορεί να ανακάμπτει το φετινό καλοκαίρι από το περσινό έγκαυμα!

12. Τα πόδια έχουν περισσότερους από 500.000 ιδρωτοποιούς αδένες και μπορούν να παράγουν περισσότερο από 473ml ιδρώτα την ημέρα.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι παλιές κάλτσες μυρίζουν πολύ χειρότερα από κάθε άλλο λερωμένο σας ρούχο; Απλά θυμηθείτε να τρίψετε τα πόδια σας πολύ καλά την επόμενη φορά που θα κάνετε μπάνιο, εντάξει;

11. Ένας λόγος που δεν μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας όταν φταρνίζεστε είναι ότι η ταχύτητα του φτερνίσματος ξεπερνά τα 160 Χλμ/ώρα.

Είναι  σαν κάθε φορά που φταρνίζεστε να ρίχνετε μια μπάλα του τένις με επαγγελματική ταχύτητα από το στόμα σας! Επίσης, γι αυτό παρακαλείσθε να κρατάτε όντως κλειστά τα μάτια σας καθώς φταρνίζεστε.

 

10. Οι καρδιακές ανακοπές είναι πιο πιθανόν να συμβούν Δευτέρα!!!!!!

Αυτό το γεγονός το μαθαίνουμε από μια έρευνα δέκα ετών στη Σκωτία, που δείχνει ότι 20% όλων των καρδιακών επεισοδίων συμβαίνουν τις Δευτέρες. Ίσως γίνεται λόγω του ποτού ή λόγω της δυσαρέσκειας ή του στρες καθώς πηγαίνουμε στη δουλειά. Σε κάθε περίπτωση, σιγουρευτείτε ότι ο τρόπος που ζείτε είναι υγιεινός!

9. Για κάθε μισό κιλό λίπους που παίρνετε, το σώμα σας αναγκάζεται να φτιάξει 11.2 χιλιόμετρα αιμοφόρων αγγείων.

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί συνδέεται η παχυσαρκία με την καρδιακή ανακοπή, τώρα ξέρετε τουλάχιστον έναν από τους λόγους. Απλά ακόμα ένας λόγος για να ζούμε υγιεινά!

8. Το μέσο άτομο σε Αμερική και Ευρώπη τρώει 50 τόνους τροφή και πίνει 41.640 λίτρα ποτών στη ζωή του.

Για να πάρετε μια ιδέα, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι τρώνε το ισοδύναμο μιας φάλαινας σε φαγητό κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Πράγμα που δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάτε να κυνηγήσετε μια φάλαινα για να έχετε τρόφιμα για μια ζωή. Η φάλαινα θα χαλάσει αργά ή γρήγορα.

7. Το οξύ στο στομάχι σας είναι τόσο δυνατό που μπορεί να διαλύσει σίδερα.

Τότε σκεφτείτε πόσο ισχυρή πρέπει να είναι η επένδυση στο εσωτερικό του στομάχου! Σημείωση: δεν ενθαρρύνουμε κανέναν αναγνώστη να καταπιεί σπαθιά, μάλλον προσπαθούμε να τον αποτρέψουμε από το να κάνει κάτι τέτοιο.

 

6. Αν μπορούσαμε να τεντώσουμε όλα τα αιμοφόρα αγγεία ενός ανθρώπου αυτά θα έκαναν τον κύκλο της γης. Δύο φορές.

Αυτό σημαίνει ότι είναι περίπου 96.560 χιλιόμετρα, έτσι για να ξέρετε! Αν και γιατί να θέλει να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο; Είναι ανατριχιαστικό.

5. Η επιφάνεια ενός πνεύμονα είναι ίση με αυτή ενός γηπέδου τένις.

Γιατί αυτό; Για να είναι πιο αποδοτικός στην οξυγόνωση του αίματος, η επιφάνεια του πνεύμονα πρέπει να μεγιστοποιείται για να έχει όσο περισσότερα αιμοφόρα αγγεία γίνεται. Πρέπει να είναι πολύ καλά τυλιγμένα πάντως εκεί μέσα!

4. Ο άνθρωπος αποβάλλει περίπου 600.000 σωματίδια δέρματος κάθε ώρα.

Δεν έχει σημασία πόσο καλά ενυδατωμένο είναι το δέρμα σας, αυτό πεθαίνει και αναζωογονείται συνεχώς. Είναι μια συνήθης διαδικασία, μην ανησυχείτε!

3. Όλοι έχουν μια ξεχωριστή μυρωδιά και τα μέλη μιας οικογένειας συνήθως μυρίζουν παραπλήσια.

Οι μυρωδιές είναι ένα περίπλοκο και λεπτό ζήτημα, καθώς καθορίζονται από μια μίξη των γονιδίων, της υγιεινής και της διατροφής μεταξύ άλλων. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ναι, οι δίδυμοι μυρίζουν σχεδόν το ίδιο ο ένας στον άλλο!

2. Το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να συγκρατήσει πέντε φορές περισσότερες πληροφορίες από ότι η εγκυκλοπαίδεια Britannica.

Μια εκτίμηση της χωρητικότητας της μνήμης μας είναι ότι είναι ανάμεσα σε 5 και 10 Terabyte, το οποίο είναι πραγματικά εκπληκτικό. Την επόμενη φορά που θα παραπονιέστε ότι δεν έχετε άλλο χώρο μνήμης στον εγκέφαλό σας θυμηθείτε το!

 

1.  Κάθε χρόνο το σώμα αντικαθιστά το 98% των ατόμων του.

Απλά σκεφτείτε το αυτό καθώς  κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη το πρωί! Ίσως είστε οι ίδιοι και νιώθετε οι ίδιοι, αλλά σε μοριακό επίπεδο είστε εντελώς διαφορετικοί από ότι ήσασταν ένα χρόνο πριν!

Σχετικά Άρθρα:

Comments are closed.