Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

Αποτοξίνωση είναι κάτι που χρειάζεται ο καθένας μας

Η διαδικασία της αποτοξίνωση του σώματος περιλαμβάνει την απομάκρυνση των επιβλαβών ουσιών από το σώμα. Διάφορες ουσίες, τοξίνες, και ανεπιθύμητες συγκεντρώσεις μπορεί να συσσωρεύονται στο εσωτερικό των εντέρων και του παχέος εντέρου, δημιουργώντας μια σειρά από συμπτώματα που κυμαίνονται από δυσκοιλιότητα ως ημικρανίες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αφαιρέσετε τις τοξίνες από το σώμα. Σημασία έχει πάντα να βρείτε την κατάλληλα για εσάς, καθώς ο καθένας εκτίθεται σε διαφορετικές περιβαλλοντικές, εργασιακές και οικιακές τοξίνες, ενώ και το γενετικό υπόβαθρο παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο διαχείρισης της τοξικότητας. Για το σκοπό αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνονται οι κατάλληλες για τον κάθε ένα εξετάσεις και να προσαρμόζεται ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα πάνω του.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σχετικά με τη διαδικασία της αποτοξίνωσης του σώματος. Οι κίνδυνοι συνήθως περιλαμβάνουν την ανάπτυξη δυσάρεστων παρενεργειών. Ανάλογα με το ποια μέθοδος θα επιλεγεί για τη διαδικασία αποτοξίνωσης, το είδος των παρενεργειών διαφέρει. Η ναυτία είναι μια μάλλον συνηθισμένη παρενέργεια που συχνά βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, ανεξάρτητα από τη μέθοδο που έχει επιλεγεί. Αν η κάθαρση απαιτεί να εξαλειφθούν όλες οι πηγές ζάχαρης, καφεΐνης, και αλκοόλ το σύνηθες σύμπτωμα είναι η ναυτία.

Μια άλλη παρενέργεια της αποτοξίνωσης του σώματος είναι ο εμετός. Δεδομένου ότι οι τοξίνες φεύγουν από το σώμα, δεν είναι ασυνήθιστο να αισθάνεστε άρρωστοι και αναμασάτε τις  συσσωρευμένες ουσίες. Όταν ακολουθείτε υγρή διατροφή που αποτελείται από λαχανικά, φρούτα, και άλλα ινώδη τρόφιμα, το σώμα υπερφορτώνεται, προκαλώντας διάρροια από την εξάλειψη των τοξικων ουσιων. Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί και αυξημένη ούρηση όταν ακολουθείται μια υγρή διατροφή. Η κόπωση είναι μια συχνή παρενέργεια σε αρκετές μεθόδους αποτοξίνωση λόγω της έλλειψης θρεπτικών συστατικών, καθώς και της επιπλέον εργασίας που καταβάλλει το σώμα για να απαλλαγεί από τους ανεπιθύμητους ρύπους. Οι πονοκέφαλοι είναι ένα σύμπτωμα της αποτοξίνωσης, αλλά μπορεί επίσης να είναι το αποτέλεσμα αντίδρασης σε ορισμένα χημικά καθαριστικά του σώματος.

Ευτυχώς, τα οφέλη της αποτοξίνωσης είναι περισσότερα από ότι τα συμπτώματά της. Μία από τις πιο κοινές βελτιώσεις συμβαίνει εντός του πεπτικού συστήματος. Ό, τι εισέρχεται στο εσωτερικό του σώματος πρέπει να επεξεργαστεί από το πεπτικό σύστημα. Η υπερβολική κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, η λήψη επιβλαβών φαρμάκων, η αναβολή των συνήθων διεργασιών μπορούν να έχουν αποτέλεσμα να κολλήσουν στο λεπτό και παχύ έντερο υπολείμματα, γεγονός που καθιστά δύσκολο να αφομοιωθεί πλήρως κάθε τρόφιμο.

Το σώμα δεν είναι σε θέση να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά, όταν υπάρχει απόφραξη στο πεπτικό σύστημα. Η αποτοξίνωση αφαιρεί τις συγκεντρωμένες ουσίες έτσι ώστε οι θρεπτικές ουσίες να μπορούν να απορροφηθούν και να χωνευθούν πλήρως. Τα προβλήματα δυσκοιλιότητας εξαλείφονται επειδή το πεπτικό σύστημα επεξεργάζεται τα τρόφιμα σωστά. Η όξινη παλινδρόμηση επίσης απαλείφεται, όπως και τα έλκη, τα φυσικό αέρια, και το φούσκωμα.

Η απώλεια βάρους είναι ένα πολύ γνωστό όφελος της αποτοξίνωσης. Επειδή το σώμα είναι σε θέση να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά, η περίσσεια της πείνας δεν είναι πλέον ανησυχία. Ένα άλλο όφελος είναι η μειωμένη κόπωση. Είναι φυσικό να αισθάνεστε σε τέλμα, όταν το σώμα είναι γεμάτο από άχρηστα υλικά. Όλα τα κύρια όργανα επηρεάζονται, δημιουργώντας το τελικό αποτέλεσμα της νωθρότητας. Ακόμη και άνθρωποι που είναι στην ηλικία των 20, συχνά αναφέρουν ότι αισθάνονται κουρασμένοι συνεχώς, φουσκωμένοι, υποφέρουν από ημικρανίες, και ότι δεν είναι σε θέση να κοιμηθούν. Αυτά τα συμπτώματα δεν θεωρούνται φυσιολογικά, ειδικά για τους ανθρώπους που είναι στα 20 τους ή ακόμα και στα 40 τους.

Υπάρχουν μερικές μέθοδοι αποτοξίνωσης που θεωρούνται ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές από άλλες. Η καθαρή διατροφή είναι ένας από τους πιο προτιμώμενους τρόπους για να απελευθερωθεί το σώμα από τις τοξίνες, καθώς και η λήψη φυσικών μέσων. Άλλοι τρόποι καθαρισμού περιλαμβάνουν τη λήψη συμπληρωμάτων. Τα συντηρητικά στα τρόφιμα, το οξύ σε αναψυκτικά, η ζάχαρη, οι κακοί υδατάνθρακες, τα τσιγάρα, τα διαλύματα καθαρισμού, το νερό της βρύσης, και τα φάρμακα είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που είναι τοξικά για την υγεία του ανθρώπου.

Σχετικά Άρθρα:

Comments are closed.

Ευερέθιστο Έντερο
Ευερέθιστο Έντερο

Ό,τι κι αν σας έχουν πει, η πάθηση ΔΕΝ οφείλεται στην ψυχολογία σας!

Close