Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

Μήπως η δίαιτά σας στην πραγματικότητα σας παχαίνει;

 

Φωτογραφία με ζυγαριά και πιάτο με λίγα λαχανικά Σήμα σημείου πρόσθεσης Σιλουέττα γυναίκας που τρέχει σε λευκό φόντο question-equals Φωτογραφία παχύσαρκης γυναικείας κοιλιάς

Μήπως σας έχουν πει ότι...

H απώλεια βάρους είναι μόνο θέμα θερμίδων και προσωπικής πειθαρχίας; Ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ασκείστε εξαντλητικά, να μετράτε τις θερμίδες σας και να περιορίζετε τις μερίδες σας;

 

Ε, λοιπόν για πολλούς ανθρώπους αυτή η «συμβουλή» δεν είναι απλά εσφαλμένη – είναι ανεύθυνη!
Γιατί;

Γιατί η απώλεια βάρους σε πάρα πολλές περιπτώσεις – σε αντίθεση με ό,τι έχετε ακούσει ή διαβάσει – ΔΕΝ σχετίζεται με θερμιδική ανισορροπία!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για την πιο προηγμένη μέθοδο μόνιμης απώλειας βάρους

210 9756400

 

Μήπως…

food-icon

Έχετε γνωρίσει ανθρώπους που ορκίζονται πως τρώνε ελάχιστα και όμως δεν αδυνατίζουν – ή ακόμα και παχαίνουν σε κάποιες περιπτώσεις; (παρ’ ότι οι εξετάσεις θυρεοειδή τους είναι φυσιολογικές!)

exercise-icon

Υπάρχουν γνωστοί σας που ενώ ξεκίνησαν κάποιο εντατικό πρόγραμμα διατροφής ή/και άσκησης, δεν είδαν παρ’ όλα αυτά καμία διαφορά στη ζυγαριά;

supplements-icon

Κάποιος από την παρέα σας δοκίμασε κάθε συμπλήρωμα διατροφής που διάβασε ή είδε στην τηλεόραση, όπως λιποδιαλύτες, σπόρους πράσινου καφέ, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, καρνιτίνη ή Raspberry ketone (κετόνη βατόμουρου) και δεν είδε κανένα αποτέλεσμα;

checkup-icon

Έχετε μιλήσει με κόσμο που είναι βέβαιος πως ο μεταβολισμός του έχει «κολλήσει» παρ’ ότι , οι ορμονικές, αιματολογικές ή ακόμη και απεικονιστικές του εξετάσεις δεν δείχνουν κάποια διαταραχή;

diet-icon

Έχετε ακούσει για ανθρώπους που μετά από επαναλαμβανόμενους κύκλους δίαιτας κατέληξαν να πάρουν βάρος αντί να χάσουν;

cardio-icon

Έχετε κάποιον φίλο ή συγγενή με ακραία διατροφική συμπεριφορά, όπως ανορεξία ή βουλιμία;

Μήπως είστε εσείς ένας ή μία από αυτούς;

 

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, είναι αλήθεια! Και ο λόγος που συμβαίνουν είναι γιατί τα συνήθη προγράμματα αδυνατίσματος προτείνουν αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟΥ!

 

Σημαίνει ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δεκάδες βιοχημικοί λόγοι – πέρα από τους ευρέως γνωστούς, όπως υπο/υπερ-θυρεοειδισμός – όπου η θερμιδική πρόσληψη ή η λήψη συμπληρωμάτων δεν επιδρά με τον τρόπο που θα αναμενόταν στο σώμα σας.

Θα φανταζόσασταν ποτέ, για παράδειγμα, ότι η λήψη γλυκαντικών (που έχουν φυσικά μηδέν θερμίδες) στην πραγματικότητα ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ!

Όσο και αν φαίνεται ανήκουστο, η ολοκληρωμένη επιστημονική πραγματικότητα είναι πως (μόνο) ο αριθμός των θερμίδων που λαμβάνετε ή ξοδεύετε καθημερινά ελάχιστη σχέση έχει με την πρόσληψη ή απώλεια βάρους σας!  

 

Ας δούμε λοιπόν μαζί κάποιους από τους παράγοντες που ΟΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ σχέση με την πρόσληψη ή την απώλεια βάρους σας:

Εντερικό Μικροβίωμα

Announcement Image
Το εντερικό μικροβίωμα (η χλωρίδα δηλαδή του εντέρου σας τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα) είναι ακρογωνιαίος λίθος του μεταβολισμού. Η προηγμένη επιστήμη πλέον θεωρεί το μικροβίωμα πλήρες ενδοκρινές όργανο!

 

Οι τελευταίες μελέτες σε περιοδικά τεράστιου κύρους (π.χ. Nature) είναι επίσης ξεκάθαρες: Ο λόγος που η λήψη γλυκαντικών προκαλεί μεγαλύτερη αύξηση βάρους καθώς και πιθανότητα για διαβήτη από την ζάχαρη είναι γιατί αλλάζει την εντερική μικροχλωρίδα. Ο τρόπος που η μετφορμίνη (φάρμακο για τον διαβήτη) δρα, είναι αυξάνοντας τα επίπεδα ενός ευεργετικού εντερικού μικροβίου, της Akkermansia muciniphila.

Διαβάστε αναλυτικά…

Αυξημένη Εντερική Διαπερατότητα

Announcement Image
Η αυξημένη εντερική διαπερατότητα (Leaky Gut Syndrome) είναι στενά συνδεδεμένη – εκτός από γαστρεντερικές διαταραχές και ενοχλήσεις – με μια πληθώρα παθολογικών καταστάσεων μεταξύ αυτών και αύξηση του σωματικού βάρους, παχυσαρκία, ορμονικές ανισορροπίες, κ.α.

 

Η αυξημένη εντερική διαπερατότητα διαγιγνώσκεται μόνο με εξειδικευμένες εξετάσεις ούρων.

Διαβάστε αναλυτικά…

Σημαντικό κίνδυνο για αύξηση βάρους παρουσιάζουν οι άνθρωποι που έχουν λάβει μεγάλες δόσεις αντιβίωσης ακόμα και σε μικρή ηλικία!

Έλλειψη μικροθρεπτικών συστατικών ή μεταβολική στάση

Announcement Image
Οι συνήθεις δίαιτες μπορούν, βιοχημικά, να οδηγήσουν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα αυτού που προσπαθούν να πετύχουν: Οι περισσότερες δίαιτες στερούν από τον οργανισμό εκτός από θερμίδες, πολύτιμα μικροθρεπτικά και φυτοχημικά συστατικά τα οποία του είναι απαραίτητα για να διατηρήσει ή να αυξήσει τα επίπεδα των καύσεών του. Από την μια μεριά του μειώνουν, δηλαδή, τις θερμίδες αλλά από την άλλη τον οδηγούν βιοχημικά σε στάση.

 

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ!

Διαβάστε αναλυτικά…

Ο Λιπώδης Ιστός είναι Μεταβολικά Ενεργός

Announcement Image
Ο ίδιος ο λιπώδης ιστός είναι ΚΑΙ ορμονικά ενεργός ΚΑΙ τοξικά ενεργός. Αυτό σημαίνει ότι συμμετέχει άμεσα σε ορμονική σηματοδοσία αλλά επίσης είναι ο κύριος ιστός στον οποίο αποθηκεύονται τα χημικά που εισέρχονται στον οργανισμό.

 

Η απώλεια του ίδιου του λιπώδους ιστού – χωρίς ειδική υποβοήθηση – διαταράσσει τόσο την ορμονική ισορροπία όσο και επιβαρύνει το συκώτι με όλα τα χημικά που ήταν αποθηκευμένα σε αυτόν.

Διαβάστε αναλυτικά…

Πολλαπλή Ιστική Απώλεια

Announcement Image
Μια ζωή με συχνές δίαιτες μπορεί να προκαλέσει άλλου τύπου μεταβολικές διαταραχές: Οι συνήθεις δίαιτες δεν προκαλούν απώλεια μόνο λιπώδους ιστού αλλά και άλλων ιστών, μεταβολικά ενεργών, όπως μυϊκού και οστικού. Η επαναδημιουργία, όμως, αυτών των ιστών είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

 

Έτσι στο σταμάτημα κάποιας δίαιτας, ο ιστός που ξαναδημιουργείται κατά προτεραιότητα είναι ο λιπώδης. Εάν αυτό το σταμάτα-ξεκίνα γίνεται διαρκώς, ο οργανισμός οδηγείται σε τέτοιο μεταβολικό αδιέξοδο που μπορεί να προκληθούν – εκτός φυσικά από παχυσαρκία – και άλλες σοβαρές μεταβολικές διαταραχές όπως οστεοπόρωση.

Διαβάστε αναλυτικά…

Αντίσταση στη Λεπτίνη

Announcement Image
Η αντίσταση στη λεπτίνη είναι μια παθολογική κατάσταση στην οποία ο οργανισμός δεν αποκρίνεται σωστά στην αύξηση των επιπέδων της λεπτίνης.

 

Η λεπτίνη είναι μία ορμόνη με κρίσιμο ρόλο για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και του σωματικού βάρους. Η σοβαρότητά της πάθησης σχετίζεται άμεσα με το βαθμό της παχυσαρκίας και το βαθμό δυσκολίας απώλειας βάρους. Όσο πιο υψηλά είναι τα επίπεδα της λεπτίνης, τόσο πιο σοβαρή αντίσταση στη λεπτίνη υπάρχει. Η αντίσταση στη λεπτίνη επί πλέον προκαλεί υποθυρεοειδισμό σε κυτταρικό επίπεδο, ο οποίος είναι δύσκολο να ανιχνευθεί με τα συνήθη βιοχημικά τεστ.

Διαβάστε αναλυτικά…

Άγχος και Στρες

Announcement Image
Η κορτιζόλη (γνωστή και ως ορμόνη του στρες) είναι μια από τις ορμόνες που σχετίζονται άμεσα με την πρόσληψη/απώλεια βάρους.

  • Η κορτιζόλη αυξάνει το σωματικό βάρος.
  • Η κορτιζόλη αυξάνει το τοπικό πάχος στην περιοχή της κοιλιάς.
  • Η αυξημένη συγκέντρωση κορτιζόλης δημιουργεί αντίσταση στην ινσουλίνη!

 

Η συνήθης μέτρηση της κορτιζόλης στο αίμα δεν αποκαλύπτει πιθανές διαταραχές στον ημερήσιο κύκλο της! Ο ημερήσιος (ή κιρκάδιος) κύκλος της ελεύθερης κορτιζόλης όπως αυτή μετράται στο σάλιο καθώς και τα επίπεδα και οι ώρες της ημέρας που αυτό συμβαίνει είναι η αξιόπιστη βιοχημική μέθοδος ελέγχου της.

Η λήψη βάρους μετά από ένα έντονο στρεσογόνο γεγονός (π.χ. θάνατος κοντινού προσώπου), μία χρόνια στρεσογόνος κατάσταση (πανελλήνιες εξετάσεις) ή μία εγχείριση είναι ισχυρή ένδειξη διαταραχής του ημερήσιου κύκλου της κορτιζόλης; Ακόμη πιο ισχυρή είναι η σύνδεση, αν η παχυσαρκία συνοδεύεται και από έκτακτα αδηφαγικά επεισόδια (binge) τα οποία έρχονται και φεύγουν μες στην ημέρα και αφορούν συνήθως γλυκά ή αλμυρά.

Διαβάστε αναλυτικά…

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΑΣ!: Χρόνια διαταραχή του ημερήσιου κύκλου της κορτιζόλης μπορεί να οδηγήσει σε επινεφριδιακή κόπωση και άλλες σοβαρές μεταβολικές διαταραχές όπως χρόνια φλεγμονή, μεταβολικό σύνδρομο, διαβήτη τύπου 2 και να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και εκφυλιστικές νόσους του εγκεφάλου.  

Γεννητικές Ορμόνες

Announcement Image
Οι γεννητικές ορμόνες επηρεάζουν άμεσα την δημιουργία και κατανομή του λίπους στο σώμα. Για παράδειγμα, μείωση των γεννητικών ορμονών (π.χ. έπειτα από γοναδεκτομή ή με τη γήρανση) οδηγεί συνήθως σε αύξηση του σωματικού βάρους ή σε παχυσαρκία. Πιο συγκεκριμένα μειωμένη τεστοστερόνη στους άνδρες σχετίζεται με αυξημένο κοιλιακό πάχος. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης αποτελούν μάλιστα αξιόπιστο προγνωστικό δείκτη για το μεταβολικό σύνδρομο στους άνδρες και η εξισορρόπηση των επιπέδων αυτών, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο της ασθένειας.

 

Τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης και η αυξημένη τεστοστερόνη σχετίζονται με αυξημένο τοπικό πάχος στις γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα η μείωση της συγκέντρωσης των οιστρογόνων και της προγεστερόνης (που επέρχεται συχνά για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης), σχετίζεται με την αύξηση του πάχους στην περιοχή της κοιλιάς για τις γυναίκες. Ίδια επίδραση παρουσιάζουν και τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης.

Διαβάστε αναλυτικά…

Διαταραχές στην Μελατονίνη

Announcement Image
Τα επίπεδα της ορμόνης μελατονίνης (της ορμόνης που ρυθμίζει τον ημερήσιο κύκλο μας) είναι στενά συνυφασμένα με τα επίπεδα έκκρισης της κορτιζόλης.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που τα άτομα που εργάζονται σε εργασία ακανόνιστου ωραρίου (π.χ. νυχτοφύλακας, οδηγός φορτηγού, υπάλληλος νοσοκομείου ή κέντρου διασκέδασης, ή οποιοδήποτε επάγγελμα που αφορά νυχτερινές βάρδιες) έχουν υψηλό κίνδυνο για παχυσαρκία και άλλες μεταβολικές διαταραχές.

Διαβάστε αναλυτικά…

Διαταραχές στους Νευροδιαβιβαστές

Announcement Image
Διαταραχές στις οδούς των νευροδιαβιβαστών λόγω στρες ή λόγω φαρμακευτικής αγωγής (με κύρια τα αντικαταθλιπτικά!) διαταράσσει την ορμονική ισορροπία και απορυθμίζει τον μεταβολισμό.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να βρεθεί η ορμονική πορεία που έχει διαταραχθεί και που συνήθως περιλαμβάνει σεροτονίνη, ντοπαμίνη, επινεφρίνη, κορτιζόλη κ.ά. Η ανάταξη της ζημιάς που έχει κάνει η αγωγή είναι μια πολύ λεπτή υπόθεση που θέλει εξαιρετικά προσεχτικούς χειρισμούς.

Διαβάστε αναλυτικά…

Έντονη Άσκηση

Announcement Image
Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται η χρόνια ή έντονη αερόβια άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή του μεταβολισμού και επακόλουθη αύξηση βάρους! Η υπερβολική άσκηση προκαλεί επινεφριδιακή κόπωση με επακόλουθη αύξηση της κορτιζόλης και διαταραχή του κύκλου της όπως περιγράφηκε και πιο πάνω.

 

Η μακρόχρονη και συχνή αερόβια γυμναστική (π.χ. jogging) ΔΕΝ είναι η βέλτιστη γυμναστική ούτε για απώλεια βάρους ούτε για τόνωση του καρδιαγγειακού συστήματος! Η μεγάλης έντασης διαλειμματική προπόνηση ΕΙΝΑΙ. Η συχνότητα και το είδος εξαρτώνται κυρίως από το βιοχημικό, ανατομικό και φυσικό προφίλ του ατόμου.

Διαβάστε αναλυτικά…

Το ΕΙΔΟΣ των θερμίδων και όχι ο αριθμός τους είναι αυτό που προκαλεί αύξηση ή μείωση του μεταβολισμού. Για παράδειγμα η λήψη πολύ μικρής ποσότητας υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε υπολειτουργία του θυρεοειδή. Επίσης η κατανάλωση μειωμένων λιπών καταστέλλει την παραγωγή των γεννητικών ορμονών και διακόπτει την καύση του λίπους.

Σε αντίθεση με ό,τι έχετε ίσως ακούσει, η κατανάλωση (καλού) λίπους ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙ!  

Τροφική Δυσανεξία

Announcement Image
Η χρόνια φλεγμονή που προκαλείται από την κατανάλωση αλλεργιογόνων ή δυσανεκτικών (για εσάς) τροφών διαταράσσει το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλεί γαστρεντερικές και ορμονικές μεταβολές με άμεση συνέπεια την σοβαρή απορρύθμιση του μεταβολισμού.

 

Η χρόνια φλεγμονή είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και σχετίζεται με την εμφάνιση σχεδόν όλων των σοβαρών σύγχρονων ασθενειών όπως παχυσαρκία, διαβήτης, καρκίνος, καρδιαγγειακά κλπ.

Διαβάστε αναλυτικά…

Χημικοί Ενδοκρινείς Διαταράκτες

Announcement Image
Ενδοκρινείς διαταράκτες ονομάζονται οι ουσίες που μιμούνται τη δράση των ορμονών, παρεμβαίνουν στη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και προκαλούν ενδοκρινικές και άλλες σοβαρές διαταραχές. Σχετίζονται φυσικά ισχυρά με την παχυσαρκία. Οι πιο συχνά απαντούμενοι ενδοκρινείς διαταράκτες είναι οι φθαλικοί εστέρες και βρίσκονται παντού γύρω μας. Βρίσκονται σε καλλυντικά, προϊόντα ατομικής περιποίησης, φάρμακα, χρώματα, υλικά συσκευασίας, παιδικά παιχνίδια, ιατρικά αναλώσιμα κ.α.

 

Στην περίπτωση διαταραγμένου μεταβολισμού λόγω φθαλικών ή άλλων ενδοκρινών διαταρακτών, οι συνήθεις ορμονικές εξετάσεις θα εμφανίζονταν όλες κανονικές, ενώ ταυτόχρονα θα υπήρχε ξεκάθαρο πρόβλημα απώλειας βάρους ή και άλλη ορμονική συμπτωματολογία.

Διαβάστε αναλυτικά…

 

Ρωτήστε μας για λεπτομέρειες

210 9756400

 

Ζυγαριά με θερμίδες στην μια μεριά και λαχανικά στην άλλη

Ο μεταβολισμός δεν είναι ένα κουτί στο οποίο προστίθενται και αφαιρούνται θερμίδες. Είναι ένα δαιδαλώδες δίκτυο βιοχημικών μονοπατιών με πρωταρχικό σκοπό την κάλυψη των απαραίτητων ενεργειακών αναγκών του οργανισμού για τη διατήρηση στη ζωή. Διαταραχές του εμπλέκουν το νευρικό, το ενδοκρινικό, το μυοσκελετικό και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πολλά μεταβολικά νοσήματα μένουν αδιάγνωστα είτε διότι κανείς δεν τα εξετάζει συνολικά είτε διότι για τη διάγνωσή τους απαιτούνται εξειδικευμένες βιοχημικές εξετάσεις. Έτσι το ζήτημα της απώλειας βάρους και της παχυσαρκίας αντιμετωπίζεται μονομερώς και όχι εξατομικευμένα, ενώ για τα πιο σοβαρά περιστατικά συστήνεται σοβαρή φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργικές επεμβάσεις.

 

Κι όμως οι διαταραχές του μεταβολισμού είναι και διαγιγνώσιμες και αντιμετωπίσιμες. Η μόνιμη απώλεια βάρους ΔΕΝ είναι φαντασία, ακόμα και κάτω από πολύ δύσκολες, βιοχημικά, συνθήκες!

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το σωματικό σας βάρος, ίσως θα έπρεπε να σταματήσετε να καταπονείτε το μεταβολισμό και τον οργανισμό σας και πριν προβείτε σε δραστικές αλλαγές ή νέες περικοπές στη διατροφή σας, να ανακαλύψετε τι συμβαίνει μέσα σας και ποια η ΑΙΤΙΑ που σας δυσκολεύει να διατηρείτε ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος χωρίς να στερήστε.

Φωτογραφία γυναίκας με λεπτή μέση

Μην ξεχνάτε…

 

dna-image

Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζεται με βάση τη βιοχημική διαφορετικότητά του. Ακόμα και οι πιο «σωστές» διατροφικές επεμβάσεις μπορεί να οξύνουν ένα πρόβλημα στο μεταβολισμό ή/και να εκτοξεύσουν το σωματικό βάρος κάτω από κάποιες συνθήκες.

Ένας υπέρβαρος/παχύσαρκος ασθενής είναι απαραίτητο να ελέγχεται σε πολλαπλά οργανικά συστήματα. Άτομα με μεταβολικές διαταραχές, με αναπαραγωγικές και ορμονικές διαταραχές ή ασθενείς μετά το χειρουργείο κλπ. χρειάζονται ειδικό πρόγραμμα διατροφής, άσκησης και τρόπου ζωής προκειμένου να εξισορροπήσουν τη μεταβολική ανισορροπία και να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του οργανισμού τους.

Αναζητήστε για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα ολιστικό, ειδικά σχεδιασμένο για εσάς, βάσει του βιοχημικού προφίλ σας και βιώστε τη διαφορά !
Στο κέντρο μας ενδιαφερόμαστε για τις αιτίες που προκαλούν μια πάθηση και τις βιοχημικές διορθώσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να αντιμετωπίσουμε τη ρίζα του προβλήματος και όχι απλά τη συμπτωματολογία.

Εστιάζουμε στον ασθενή και όχι στην ασθένεια.

Μέσω προηγμένων μεθόδων διάγνωσης ανακαλύπτουμε τη βιοχημική διαφορετικότητα του κάθε ατόμου και μπορούμε έτσι με υπευθυνότητα να προσφέρουμε το πιο ολοκληρωμένο, ασφαλές και εξατομικευμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους που έχετε συναντήσει ποτέ.

Χέρια ιατρού που κρατάνε οθόνη υψηλής τεχνολογίας

Αποκτήστε τώρα το σώμα που πάντα θέλατε, χωρίς να στερήστε και χωρίς να βάζετε σε κίνδυνο την υγεία σας.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για την πιο προηγμένη μέθοδο μόνιμης απώλειας βάρους

210 9756400