Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

Το γεγονός ότι τα κοτόπουλα ταΐζονται με αρσενικό είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό.

Το ότι αυτό δεν προκάλεσε καμία μαζική αναταραχή και καμία ιδιαίτερη δημοσιότητα είναι δεδομένο.

Το ότι όμως συνεχίζουμε και αγοράζουμε κοτόπουλα μαζικής εκτροφής και τα τρώμε, τα δίνουμε στα παιδιά μας και τα βαφτίζουμε υγιεινή διατροφή…. αυτό δεν είναι λογικό.

kotopoulo-arseniko-ektrofh-farmaka

Τα μαζικά εκτροφεία χρησιμοποιούν αρσενικό το οποίο δεν είναι το ίδιο με αυτό που βλέπουμε στις ταινίες και το οποίο χρησιμοποιείται για να σκοτώσει ΑΜΕΣΑ κάποιον. Αντίθετα, το αρσενικό που χρησιμοποιείται στα κοτόπουλα μέχρι να φτάσει στο έντερο μετατρέπεται σε ανόργανο αρσενικό το οποίο σκοτώνει ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!!! Αυτό το πετυχαίνει αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο και εκδηλώνοντας προϋπάρχουσες προδιαθέσεις για καρκίνο, καρδιαγγειακά, διαβήτη και νοητικά προβλήματα.

Και αν ακόμη στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί αγρότες οι οποίοι χρησιμοποιούν πιο φυσικές μεθόδους εκτροφής, ποτέ δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την προέλευση της τροφής που αγοράζουμε.

Γιατί όμως βάζουν αρσενικό;

Ο κύριος λόγος που χρησιμοποιείται είναι γιατί …. κρατηθείτε …. δίνουν στο κρέας μία υγιή οσμή!!!  Επιπλέον, το συγκεκριμένο φάρμακo βοηθάει στην πιο γρήγορη ανάπτυξη του ζώου. Το μόνο καλύτερο από το χρήμα είναι το περισσότερο χρήμα, άλλωστε.

kotopoulo-mageirema-arseniko-diatrofhΟρισμένοι θα πουν … εντάξει εγώ θα το μαγειρέψω και θα απομακρύνω το αρσενικό. Φυσικά ένας χημικός γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά ας δούμε και τι λέει το μεγαλύτερο νοσοκομείο στις Η.Π.Α., το  Johns Hopkins. Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευση στο περιοδικό Environmental Health Perspectives, βρήκε ότι το μαγείρεμα ενός πουλερικού αυξάνει τη συγκέντρωση του αρσενικού στο κρέας. Στην ίδια μελέτη βρέθηκε ότι τα οργανικά κοτόπουλα περιείχαν τα λιγότερα επίπεδα αρσενικού.

Ακόμα και ο ίδιος ο FDA αναφέρει ότι στο συκώτι από τα κοτόπουλα που έλαβαν Roxarsone (το φάρμακο με το αρσενικό) βρέθηκαν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες αρσενικού. Προφανώς αυτό θορύβησε κάποιους και γι αυτό το φάρμακο αποσύρθηκε. Ας μη χαρούμε όμως πρόωρα· μέσα σε λίγες εβδομάδες εγκρίθηκε ένα νέο (νιταρσόνη), το οποίο φυσικά είναι σχεδόν το ίδιο, περιέχοντας (τι άλλο) αρσενικό.

  • Το αρσενικό (και γενικότερα χημικά βαρέα μέταλλα) δε βρίσκεται μόνο στα κοτόπουλα.
  • Όποιος καπνίζει γεμίζει κεντρικές αρτηρίες του με αρσενικό και κάδμιο, αφού είναι λίγα μόνο από τα επίσημα παρασιτοκτόνα. Και φυσικά η εισπνοή τους σημαίνει άμεση και πλήρη απορρόφηση από τους πνεύμονες.
  • Σε αρσενικό εκτίθενται πάρα πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με μεταλλουργικές εργασίες.
  • Αρσενικό υπάρχει σε ορισμένα χρώματα ως σταθεροποιητικό.
  • Το πεπιεσμένο ξύλο επίσης περιέχει αρσενικό.

Και ναι, μιλάμε για το ίδιο αρσενικο το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι είναι καρκινογόνο, προκαλεί μεταλλάξεις και τερατογενέσεις, ισχυρές φλεγμονές και άνοια. Όποιος καταναλώνει τακτικά κοτόπουλο πρέπει άμεσα να ελέγξει τα αποθηκευμένα επίπεδα στο λιπώδη ιστό. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η μέτρηση στο αίμα. Αν βρεθεί θετικός στο αρσενικό, ή σε οποιοδήποτε άλλο μέταλλο, υπάρχουν τρόποι να απομακρυνθεί αποτελεσματικά, και πλέον να εντοπιστούν οι πηγές και να απομακρυνθούν.

 

Σχετικά Άρθρα:

Comments are closed.