Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στο δυτικό κόσμο επιστρέφουν στο καλό παραδοσιακό βούτυρο. Και πολύ καλά κάνουν. Η μαργαρίνη περιέχει συνθετικά λίπη που για χρόνια θεωρούνταν η εναλλακτική υγιεινή λύση για τα κορεσμένα λιπαρά των ζώων. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι πολύ μακρυά από την πραγματικότητα.

βούτυρο-υγεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πωλήσεις του βούτυρου έχουν αυξηθεί κατά 65% από το 2000. Επομένως, καταλαβαίνουμε πως ο μέσος άνθρωπος τρώει πλέον πολύ περισσότερο βούτυρο, με την κατά κεφαλήν κατανάλωση να κυμαίνεται περίπου στα 5,6€ ετησίως. Από την άλλη πλευρά, η συνολική κατανάλωση μαργαρίνης έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, παρ’όλο που οι υγειονομικές αρχές συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη μαργαρίνη και τα φυτικά έλαια από το βούτυρο και τα κορεσμένα λιπαρά.

Εφόσον, η ανησυχία του κόσμου για την υγεία και τη διατροφή δεν αφορά την περιεκτικότητα σε λίπος αλλά την επεξεργασία των τροφίμων, το βούτυρο είναι σαφώς καλύτερο από τη μαργαρίνη,

γράφει ο Roberto Ferdman για την Quartz, σημειώνοντας ότι οι πωλήσεις της μαργαρίνης μειώνονται κάθε χρόνο μέχρι και 70%.

Από το 2000 ως σήμερα, οι πωλήσεις της έχουν μειωθεί συνολικά περισσότερο από 30%, ενώ το 2012 παρατηρήθηκε η υψηλότερη κατανάλωση βούτυρου των τελευταίων 40 χρόνων.

Η μαργαρίτη θεωρείται (και κατά τη γνώμη μας είναι) ένα συνθετικό μη φυσικό παρασκεύασμα που δεν ανήκει στις ανθρώπινες διατροφικές ανάγκες.

————————————————————

Η μέτρηση στη μεμβράνη των ερυθροκυττάρων όλων των κορεσμένων, των ω-3, των ω-6, των ω-7, των ω-9 και των trans-λιπαρών είναι πλέον πολύ εύκολη, οικονομική και μοναδικά απαραίτητη για τη διαμόρφωση μίας υγιεινής διατροφής. Ρωτήστε μας σήμερα για το πώς και επωφεληθείτε!!!

————————————————————

Τα κορεσμένα λιπαρά των ζώων που βόσκουν είναι υγιεινά

βούτυρο-υγεία-κορεσμένα-λιπαράΕπιπλέον, παρατηρείται μια σημαντική διαφορά στον τρόπο που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα κορεσμένα λιπαρά. Παρόλο που τόσα χρόνια η παγκόσμια προπαγάνδα τα έκρινε ως ανθυγιεινά, τα κορεσμένα λιπαρά προτιμώνται και πάλι, καθώς ο κόσμος σιγά σιγά ανακαλύπτει ότι του έχουν πει ψέματα σχετικά με τους «κινδύνους» τους.

ΟΛΕΣ οι μαργαρίνες παρασκευάζονται με κακά λίπη… γράφει ένας σχολιαστής στο MarketWatch σχετικά με το θέμα. Οι μαργαρίνες οξειδώνονται γρήγορα, δεν περιέχουν κανένα φυσικό στοιχείο παρά μόνο trans-λιπαρά. ΠΟΤΕ δεν ήταν υγιεινές.

Ακόμη και η Unilever, η γιγαντιαία πολυεθνική που επένδυσε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και πάνω από 20 χρόνια έρευνας για την προώθηση της μαργαρίνη, παραδέχεται πως έκανε τεράστιο λάθος. Ο Antoine Bernard de Saint- Affrique, επικεφαλής του τμήματος τροφίμων της Unilever, ανέφερε στους επενδυτές του τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία του αλλάζει τακτική και σταματάει την προώθηση της μαργαρίνης.

Τα τελευταία 20 χρόνια, είχαμε πάθει εμμονή στο γεγονός ότι το βούτυρο ήταν το αντίθετο της μαργαρίνης. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως αυτή η περίοδος έχει περάσει και εμείς έχουμε αλλάξει. Και έχουμε αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό,

δήλωσε στέλεχος της εταιρείας, σημειώνοντας ότι η Unilever έχει αρχίσει ήδη να ενσωματώνει αληθινό βούτυρο σε διάφορα προϊόντα της.

Εν τω μεταξύ, ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επαγγελματιών υγείας, συμπεριλαμβανομένης και της Aseem Malhotra, από τη διεθνή ομάδα κατά της παχυσαρκίας της Academy of Medical Royal Colleges του Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζουν τα κορεσμένα λιπαρά. Η Malhotra πρόσφατα ανέφερε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι, σε αντίθεση με τον δημοφιλή μύθο, το κορεσμένο λίπος από το βούτυρο δεν προκαλεί καρδιακές παθήσεις και είναι πραγματικά απαραίτητο στοιχείο μιας καλά ισορροπημένης διατροφής.

Σχετικά Άρθρα:

Leave a Reply