Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

καρκίνος παχέος εντέρουΟ καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες. Η American Cancer Society υπολογίζει ότι ο αριθμός των νοσούντων από αυτόν τον καρκίνο θα φτάσει τους 102,480 μόνο στις ΗΠΑ, ενώ γενικά, οι πιθανότητες να αναπτύξει κανείς τον συγκεκριμένο καρκίνο κατά τη διάρκεια της ζωής του είναι 1 στις 20!!!!

Αν είστε ένας από τα εκατομμύρια άτομα που έκαναν κολονοσκόπηση ρουτίνας, μπορεί ο γιατρός να σας είπε ότι βρήκε ένα πολύ μικρό αδένωμα. Και επίσης είπε ότι είναι απολύτως καλοηθές και απλά το έκοψε.

Δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε, σωστά;

ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ

Υπάρχουν τεράστιες πιθανότητες να αναπτυχθούν κι άλλες κύστες και να μετατραπούν από αδενώματα σε καρκίνο ή αδενοκαρκινώματα. Δεν έχει κάνει τη δουλειά του σωστά αν δεν σας έχει συστήσει συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης μέσω της διατροφής και της αλλαγής στον τρόπο ζωής.

Πώς θα το προλάβω

  • Η ιατρική βιβλιογραφία δείχνει ότι τα 200mcg σεληνίου μειώνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου στο μισό (58% μείωση).
  • Σε μια έρευνα στο Harvard, βρέθηκε ότι 4πλασιάζετε τις πιθανότητες οι κύστες σας να γίνουν καρκίνος, αν έχετε χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος. Κατά συνέπεια, μειώνετε τον κίνδυνο καρκίνου κατά 75% αν έχετε υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος.
  • Θα έχετε ακούσει επίσης ότι η πρόσληψη ασβεστίου μειώνει τις πιθανότητες των αδενωμάτων να γίνουν καρκίνος. Αν όμως αυτή δεν συνδυαστεί με την αναγκαία βιταμίνη D, τότε είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματική. Βρέθηκε ότι η βιταμίνη D προκαλεί αποδιαφοροποίηση και κάνει τα καρκινικά κύτταρα να επιστρέψουν στην κανονική τους μορφή.
  • Υπάρχουν πολλά ακόμη θρεπτικά συστατικά, και φυσικά ο γαστρεντερολόγος σας θα έπρεπε να σας εξετάσει για να εξακριβώσει και έπειτα να διορθώσει τις θρεπτικές σας ανεπάρκειες.

Ποιος είναι ο επιστημονικός τρόπος

Το κλειδί είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να εξεταστείτε προκειμένου να ανακαλύψετε ποιο συστατικό σας λείπει. Μην πάτε αύριο στο φαρμακείο και αγοράσετε κουτιά συμπληρωμάτων φυλλικού οξέως, σεληνίου, ασβεστίου και βιταμίνης D. Ποτέ μην υποθέτετε τίποτα όταν πρόκειται για την υγεία σας. Το καλό της λειτουργικής ιατρικής είναι ότι ο γιατρός σας μπορεί να σας εξετάσει για να δει “ακριβώς” τι λείπει από το σώμα σας και να σας γράψει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, στη σωστή δοσολογία.

Το να λέει πάντως κάποιος στο ασθενή του …ξαναέλα σε ένα χρόνο για να δούμε αν αυτές οι κύστες έγιναν κακοήθεις…, δεν είναι και η καλύτερη ιατρική γνωμάτευση. Ειδικά σήμερα με την μοριακή βιοχημεία στη διάθεσή σας, έχει απόλυτο νόημα να επιμένετε να σας εξετάσει ο γιατρός σας για τροφικές ανεπάρκειες, ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες να γίνουν κακοήθεις οι κύστες σας.

 

CDSA2-Web-LogoΟ καρκίνος του παχέος εντέρου έχει πολύ σημαντικές ενδείξεις πολύ καιρό πριν εμφανιστεί. Ένας άνθρωπος που έχει διαγνωστεί με πολύποδες, με αδενώματα, έχει πολλαπλά γαστρεντερικά ή ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου, είναι πολύ σημαντικό να ελέγξει όλες τις τροποποιήσιμες συνιστώσες, τόσο διατροφικά, όσο και στον τρόπο ζωής, ώστε να εκμηδενίσει τις πιθανότητες να νοσήσει. Δείκτες όπως τα δευτερεύοντα χολικά οξέα, η παγκρεατική ελαστάση, το όξινο pH του εντέρου, η EPX και η καλπροτεκτίνη, όταν μετρώνται απευθείας στα κόπρανα με ειδική εξέταση, μπορούν να δείξουν με ακρίβεια το ποσοστό της προδιάθεσης για εκδήλωση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μία πλήρη και κατατοπιστική συνεδρία κατά την οποία θα μάθετε ακριβώς όσα πρέπει να ξέρετε για την πρόληψη αυτής της τόσο επικίνδυνης νόσου

Σχετικά Άρθρα:

One response on “Καρκίνος του παχέος εντέρου. Πώς μπορείτε να τον αποφύγετε

  1. Litina katerina says:

    Πασχω απο΄=οστεοπορωση,εχω αφαιρεσει πολυποδα εντερου,πολυποδα ενδομητριου,εχω θυροειδη

Leave a Reply

Ευερέθιστο Έντερο
Ευερέθιστο Έντερο

Ό,τι κι αν σας έχουν πει, η πάθηση ΔΕΝ οφείλεται στην ψυχολογία σας!

Close