Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

Η κουερσετίνη (ή κερσετίνη) είναι ένα μόριο το οποίο βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις σε τροφές όπως τα κρεμμύδια (εξώτερος φλοιός), τη φλούδα των μήλων, το κόκκινο κρασί και το πράσινο και μαύρο τσάι. Το Ινστιτούτο Τροφικής Έρευνας βρήκε ότι η ουσία  αυτή θα μπορούσε να αποτρέψει την ανάπτυξη χρόνιας φλεγμονής που οδηγεί σε σκλήρυνση των αρτηριών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κουερσετίνη επηρεάζει την διαδικασία που προκαλεί αποσταθεροποίηση των στεφανιαίων αρτηριακών τοιχωμάτων μέσω μείωσης της φλεγμονώδους κατάστασης. Βρέθηκε ακόμα ότι μόρια όπως η κουερσετίνη μειώνουν τα καρδειακά και εγκεφαλικά επεισόδια. Η έρευνα παρείχε σημαντικά στοιχεία για το πως μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μειώνει τον κίνδυνο αυτών των επεισοδίων.

Η κουερσετίνη καταδεικνύει την σημασία κατανάλωσης φυσικών θρεπτικών συστατικών από ολόκληρες τροφές. Η ουσία αυτή έχει δειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της συστημικής φλεγμονής και βελτιώνει τη ροή της ινσουλίνης. Άτομα τα οποία καταναλώνουν στη διατροφή τους ωμά λαχανικά και πράσινα λαχανικά με φύλλα επωφελούνται στην υγεία τους από τα πλεονεκτήματα που φέρει η κουερσετίνη. Σε συνδυασμό μάλιστα με ρεσβεραστρόλη μεγιστοποιούνται τα θετικά αποτελέσματα στην υγεία του ανθρώπου.

Μάθετε περισσότερα για την κουερσετίνη καθώς και για άλλες ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην βελτιστοποίηση της υγείας σας. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Πηγές:
Boots AW, Haenen GR, Bast A. Health effects of quercetin: from antioxidant to nutraceutical. Eur J Pharmacol. 2008;582(2-3):325-37.
Boots AW, Li H, Schins RP, Duffin R, Heemskerk JW, Bast A, Haenen GR. The quercetin paradox. Toxicol Appl Pharmacol. 2007;222(1):89-96.

Σχετικά Άρθρα:

Comments are closed.