Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

Τα NUTRILABS είναι ένα πρότυπο κέντρο Εξατομικευμένης Ιατρικής στην Ελλάδα. Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν τόσο τον τομέα της Διάγνωσης όσο και τον τομέα της Θεραπείας.

Πράσινο Μήλο τυλιγμένο με ένα στηθοσκόπιο
Με ένα οπλοστάσιο περισσότερων από 600 εξειδικευμένων διαγνωστικών εξετάσεων, η πλειονότητα των οποίων δεν γίνονται πουθενά αλλού στον ελλαδικό χώρο, και με μια πραγματικά βαθιά γνώση της ανθρώπινης βιοχημείας, έχουμε την τιμή να προσφέρουμε πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προηγμένης Ιατρικής, Μοριακής Διατροφής και αφάρμακης αντιμετώπισης δύσκολων και χρόνιων ασθενειών. Εξειδικευόμαστε δε (μόνοι στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων) σε δύσκολα γαστρεντερικά προβλήματα και ειδικά στο Ευερέθιστο Έντερο όπου έχουμε τεράστια κλινική πείρα και επιτυχία!

 

Σε εμάς θα έχετε πάντα μια αντιμετώπιση με το μέγιστο επιστημονικό αλλά και βαθιά ανθρώπινο ενδιαφέρον.

 

Τηλεφωνήστε μας τώρα για να κλείσετε ένα ραντεβού:

210 9756400

 

Λειτουργική Διαγνωστική

 

          

 
moriaki-diagnostiki Τα NUTRILABS αποτελούν τους αποκλειστικούς αντιπροσώπους δύο τεράστιων διαγνωστικών οίκων της Αμερικής – της Genova Diagnostics και της Metametrix – για την Ελλάδα και την Κύπρο. Μεταφέρουμε έτσι την τεχνογνωσία των οίκων αυτών στην Λειτουργική Ιατρική και Διάγνωση και μέσω απόλυτα εξειδικευμένων βιοχημικών και γενετικών διαγνωστικών εξετάσεων μπορούμε να ανακαλύψουμε τα αίτια δυσδιάγνωστων νόσων και επίμονων διαταραχών.

Οι εν λόγω εξετάσεις δεν είναι σαν αυτές που γνωρίζετε. Περιέχουν πλειάδες βιοχημικών αναλυτών που ανά ειδικές ομάδες εστιάζονται στην διάγνωση της ανισορροπίας ενός συγκεκριμένου οργανικού συστήματος. Για παράδειγμα η CDSA 2.0 – μια από τις πιο πλήρεις γαστρεντερικές βιοχημικές εξετάσεις δίνει δέκα (10!) σελίδες αποτελέσματα και περιέχει τομείς ανοσολογίας, μικροβιολογίας, μυκητολογίας, παρασιτολογίας, δείκτες απορρόφησης, μεταβολισμού, αντιβιογράμματα και άλλα.

 

Εξατομικευμένη Λειτουργική Ιατρική

Ένα χέρι προσφέρει ένα στηθοσκόπιο και ένα άλλο προσφέρει βότανα

Τι είναι η Λειτουργική Ιατρική;

Η Λειτουργική ιατρική αντιμετωπίζει τις βαθύτερες αιτίες της νόσου, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση προσανατολισμένη σε πολλαπλά οργανικά συστήματα. Θέτει δε τόσο τον ασθενή όσο και τον θεραπευτή σε μια θεραπευτική σχέση. Πρόκειται για μια εξέλιξη στην πρακτική της ιατρικής που αντιμετωπίζει καλύτερα τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης του 21ου αιώνα.

family-medicineΗ Λειτουργική Ιατρική μετατοπίζει το επίκεντρο της ιατρικής πρακτικής από την ασθένεια στον άμθρωπο αντιμετωπίζοντας έτσι το άτομο ως σύνολο και όχι μόνο ως ένα μεμονωμένο σύνολο συμπτωμάτων. Οι λειτουργικοί θεραπευτές περνούν χρόνο με τους ασθενείς τους, ακούγοντας τις ιστορίες τους προσεκτικά και εξετάζοντας τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γενετικών, περιβαλλοντικών, και καθημερινών παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν μακροπρόθεσμα την υγεία καθώς και την εξέλιξη πολύπλοκων και χρόνιων ασθενειών. Με αυτόν τον τρόπο, η λειτουργική ιατρική υποστηρίζει τη μοναδική έκφραση της υγείας και της ζωτικότητας για κάθε άτομο.

Γιατί Χρειάζεται;

Η κοινωνία μας βιώνει μια απότομη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που υποφέρουν από πολύπλοκες, χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, διάφορες ψυχικές ασθένειες, και ποικίλλες αυτοάνοσες διαταραχές όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Το σύστημα της ιατρικής που ασκείται από τους περισσότερους γιατρούς είναι προσανατολισμένο προς την οξεία φροντίδα, τη διάγνωση και τη θεραπεία ενός τραύματος ή μιας ασθένειας που είναι μικρής διάρκειας και που χρίζει επείγουσας φροντίδας, όπως η σκωληκοειδίτιδα ή ένα σπασμένο πόδι. Οι γιατροί εφαρμόζουν ειδικά προκαθορισμένα πρωτόκολλα όπως συγκεκριμένα φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση που στοχεύουν να θεραπεύσουν το άμεσο πρόβλημα ή σύμπτωμα.

Δυστυχώς, η προσέγγιση οξείας περίθαλψης στην ιατρική δεν έχει την κατάλληλη μεθοδολογία και τα εργαλεία για την πρόληψη και τη θεραπεία πολύπλοκων και χρόνιων ασθενειών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν λαμβάνει υπόψη το μοναδικό γενετικό προφιλ του κάθε ατόμου ή άλλους παράγοντες όπως η περιβαλλοντική του έκθεση σε τοξίνες, όπως επίσης και πτυχές του τρόπου ζωής του σήμερα, που έχουν όμως αποδεδειγμένα άμεση επίδραση στην αύξηση των χρόνιων ασθενειών στη σύγχρονη δυτική κοινωνία.

Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της έρευνας και της καθημερινής ιατρικής πράξης

Το χάσμα μεταξύ της έρευνας της πρώτης γραμμής σε βασικές βιοεπιστήμες και την ένταξης αυτής στην ιατρική πρακτική είναι τεράστιο – ως και 50 χρόνια !! – ιδιαίτερα στον τομέα των σύνθετων, χρόνιων ασθενειών.

Γιατί η Λειτουργική Ιατρική είναι διαφορετική;

package-integrative-medicine
Η Λειτουργική Ιατρική είναι μια ολιστική, απόλυτα επιστημονική προσέγγιση της υγειονομικής περίθαλψης. Οι Λειτουργικοί θεραπευτές κοιτούν “μπροστά” εξετάζοντας τον περίπλοκο ιστό των αλληλεπιδράσεων στην ιστορία του ασθενούς, στη φυσιολογία και στον τρόπο ζωής του που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια. Η μεθοδολογία της ενσωματώνει την παραδοσιακή δυτική ιατρική πρακτική με αυτό που μερικές φορές θεωρείται “εναλλακτική” ή “ολιστική” ιατρική, δημιουργώντας μια έμφαση στην πρόληψη μέσω της διατροφής, μη χημικής συμπλήρωσης και άσκησης. Κάνει χρήση της τελευταίας τεχνολογίας διαγνωστικών και εργαστηριακών τεχνικών, ενώ για την θεραπεία συνδυάζει συνήθη φαρμακολογία με ειδικά βοτανικά πρωτόκολλα και δοσιακά σχήματα συμληρωμάτων διατροφής καθώς επίσης και θεραπευτικές δίαιτες, προγράμματα αποτοξίνωσης, ή τεχνικές ψυχοθεραπείας και διαχείρισης του στρες.

 

Κέντρο Αναφοράς Γαστρεντερικών Διαταραχών και Ευερεθίστου Εντέρου

symptwmata-spastiki-kolitida-exetasi
Στο κέντρο μας εξειδικευόμαστε στην επίλυση δύσκολων γαστρεντερικών προβλημάτων και ειδικά ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ του Συνδρόμου του Ευερέθιστου Εντέρου.

Συνεπικουρούμενοι από μια εξαίρετη επιστημονική ομάδα, προχωράμε πολύ πιο βαθειά στην ανθρώπινη βιοχημεία για να ανακαλύψουμε τα αίτια της διαταραχής και φυσικά να την επιλύσουμε.

Εμείς ΔΕΝ θα σας πούμε ότι φταίει το άγχος, ότι όλα είναι στο μυαλό σας. Δεν θα σας δώσουμε σπασμολυτικά ή αντικαταθλιπτικά (!). Δεν θα σας πούμε να τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες, ή να πίνετε περισσότερο νερό. Δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια τεστ που έχετε ήδη είχε κάνει και δεν θα σας πούμε ότι όλα είναι εντάξει. Ακούμε πολύ προσεκτικά τους ασθενείς μας και ξέρουμε ότι δεν είναι εντάξει.

 

Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να σας βοηθήσουμε.

 

Στο κέντρο μας έχουμε χειριστεί επιτυχώς εκατοντάδες ασθενείς με ποικίλη συμπτωματολογία όπως διάρροια, διάταση, εμετούς, κοιλιακούς πόνους, αέρια, δυσκοιλιότητα. Έχουμε επίσης ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία σε όλο το φάσμα των γαστρεντερικών διαταραχών όπως κοιλιοκάκη, ελκώδη κολίτιδα, νόσο του Crohn, διαρρέον (ή διαπερατό) έντερο, δυσανεξία στην γλουτένη, τροφικές υπερευαισθησίες, δυσδιάγνωστες διαταραχές κ.α.

 

Τηλεφωνήστε μας τώρα για να κλείσετε ένα ραντεβού:

210 9756400