Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για την αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά, οι γιατροί συνταγογραφούν όλο και νεότερα, ακριβά, και ισχυρότερα αντιβιοτικά για τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτά τα ισχυρά φάρμακα υπερκαταναλώνονται, οι γιατροί και οι ασθενείς θα πρέπει να διερευνήσουν τα προβλήματα που συνεπάγεται η αντιβιοτική θεραπεία, και να χρησιμοποιούν μόνο τα ισχυρότερα φάρμακα αν είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Oregon State University.

Οι ουρολοιμώξεις είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, καθώς επίσης και από τις πιο συχνές λοιμώξεις στα εξωτερικά ιατρεία. Η κυστίτιδα, μία φλεγμονή της ουροδόχου κύστης, είναι το πιο κοινό είδος. Η κυστίτιδα προκύπτει συνήθως από το βακτήριο Ε. coli που ζει στο έντερο, το οποίο μερικές φορές μπορεί να δημιουργήσει μόλυνση.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες στο OSU, το 2% όλων των επισκέψεων στο γιατρό από ενήλικες γυναίκες μεταξύ του 1998 και του 2009 ήταν για το θέμα αυτό. Στο 71% των περιπτώσεων χορηγήθηκαν αντιβιοτικά.

Η υπερκατανάλωση ισχυρών φάρμακων, ιδίως αντιβιοτικών κινολόνης, κάνουν τη βακτηριακή αντίσταση στα φάρμακα αυτά να αναπτυχθεί ακόμη ταχύτερα, σύμφωνα με την ομάδας. Η αντίσταση στα αντιβιοτικά, μια φυσική εξελικτική διαδικασία, είναι μια μορφή αντίστασης στα φάρμακα, όπου ένας μικροοργανισμός επιβιώνει ακόμη και μετά από την επαφή με ένα αντιβιοτικό, επειδή προσαρμόζεται στο φάρμακο. Όταν επιβιώνει, μπορεί να κληροδοτήσει τα ανθεκτικά χαρακτηριστικά του.

Παρά το γεγονός ότι οι ανησυχίες αυτές έχουν παγκόσμια σημασία με τα επιβλαβή και δυνητικά θανατηφόρα βακτήρια MRSA (Ανθεκτικός στη Μεθικιλλίνη Χρυσίζων Σταφυλόκοκκος), οι επιστήμονες έχουν βρει ότι η αντίσταση είναι κοινή και για πολλά άλλα βακτήρια.

Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για τα θέματα με τον MRSA και την ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά, αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι ορισμένες από τις πιο κοινές και συχνές λοιμώξεις μας εγείρουν τα ίδια προβλήματα, εξήγησε ο Jessina McGregor, βοηθός καθηγητής στο OSU, ειδικός στην ανάπτυξη της αντίστασης στα φάρμακα.

Τα ισχυρότερα φάρμακα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως δεύτερη επιλογή κατά τη θεραπεία ουρολοιμώξεων, με την πρώτη να είναι παλαιότερα, φθηνότερα και πιο στοχευμένα φαρμάκα, πρόσθεσε.

Ο McGregor αποκάλυψε:

Το πρόβλημα επιδεινώνεται, και είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιούμε τα νέα και ισχυρότερα φάρμακα, εκτός αν πραγματικά χρειάζονται. Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, τόσο των ασθενών όσο και της ιατρικής κοινότητας. Έτσι οι άνθρωποι θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη διαφορετικών επιλογών θεραπείας για να βρουν το αντιβιοτικό που ταιριάζει καλύτερα σε αυτούς, έστω και αν είναι ένα από τα παλαιότερα φάρμακα

Ο McGregor συμμετείχε στο Διεπιστημονικού Συνεδρίου για Αντιμικροβιακούς Παράγοντες όπου παρουσίασε την έρευνά του, αποδεικνύοντας ότι οι συνταγές για κινολόνες αυξήθηκαν κατά 10% τα τελευταία χρόνια, αλλά ότι άλλα φάρμακα, τα οποία έχουν τα ίδια ποσοστά επιτυχίας για τη θεραπεία της κυστίτιδας, δεν μεταβλήθηκαν.

Λόγω των υψηλότερων επιπέδων της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά σε παλαιότερα φάρμακα σε ορισμένες περιοχές, κάποιοι γιατροί αρχίζουν (τη χορήγηση) με αυτό που θα πρέπει να είναι η δεύτερη επιλογή ως αντιβιοτικού, και όχι η πρώτη, εξήγησε ο McGregor. Πρέπει να διατηρήσουμε την αποτελεσματικότητα όλων αυτών των αντι-μολυσματικών φαρμάκων όσο καλύτερα μπορούμε. Η κυστίτιδα είναι εξαιρετικά κοινή, και αυτό μας ανησυχεί. Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που πολλές γυναίκες επισκέπτονται ένα γιατρό και τους χορηγείται αντιβιοτικό.

 

Στα NUTRILABS διαθέτουμε ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εκατοντάδες ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον ενδελεχή έλεγχο του γαστρεντερικού και του ανοσιακού συστήματος.

 
Καλέστε μας τώρα στο 210 9756400 και ενημερωθείτε

 

 

Σχετικά Άρθρα:

Comments are closed.