Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

Γνωρίζατε ότι το εκχύλισμα του πράσινου τσαγιού μπορεί να εμποδίσει το σχηματισμό των αμυλοειδών πλακών της νόσου Alzheimer; Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Michigan βρήκαν ένα νέο στοιχείο στο πράσινο τσάι που ίσως βοηθήσει στην καταπολέμηση της νόσου Alzheimer: το συγκεκριμένο στοιχείο προλαμβάνει τη δυσλειτουργία συγκεκριμένων πρωτεϊνών στον εγκέφαλο.

πράσινο τσάι-οφέλη

Η συσσώρευση αυτών των πρωτεϊνών, που ονομάζονται μεταλλο-σχετιζόμενα αμυλοειδή (metal-associated amyloids), ευθύνονται για την εμφάνιση της νόσου Alzheimer και άλλων νευροεκφυλιστικών παθήσεων.

Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε μία διατριβή που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο το Ινστιτούτο Life Sciences, με υπεύθυνη την Mi Hee Lim (μέλος ΔΕΠ) και την διεπιστημονική του ομάδα, χρησιμοποίησε το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού για να ελέγξει την γέννεση συσσωματωμάτων μεταλλο-σχετιζόμενων β-αμυλοειδών που αφορούν τη νόσο του Alzheimer.

αλτσχάιμερ-πράσινο τσάι

Δίπλα βλέπουμε μία ιστοπαθολογική εικόνα των γεροντικών πλακών στον εγκεφαλικό φλοιό ενός ασθενή με presenile εκδήλωση της νόσου Alzheimer.

Το συγκεκριμένο στοιχείο που περιέχει το πράσινο τσάι, η επιγαλλοκατεχίνη-3-gallate, γνωστή και ως EGCG, απέτρεψε το σχηματισμό συσσωματωμάτων και κατέστρεψε τις ήδη υπάρχουσες δομές πρωτεϊνών που περιείχαν μέταλλα, όπως χαλκό, σίδηρο και ψευδάργυρο.

Πολλοί ενθουσιάστηκαν με αυτό το στοιχείο. Χρησιμοποιήσαμε μια διεπιστημονική προσέγγιση. Αυτό είναι το πρώτο παράδειγμα μιας κεντρικής δομής, όπου επιστήμονες με διαφορετικές ειδικότητες συνεργάζονται για έναν κοινό σκοπό.

Η  Lim ανέφερε ότι, εδώ και καιρό, η EGCG και άλλα φλαβονοειδή θεωρούνται ισχυρά αντιοξειδωτικά σε φυσικά προϊόντα και η ερευνητική της ομάδα περιελάμβανε χημικούς, βιοχημικούς και βιοφυσικούς.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεργαστούν και οι τρεις ειδικότητες, καθώς ο εγκέφαλος είναι πολύ περίπλοκος. Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο απόκρισης του εγκεφάλου και πιο συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στη νόσο Alzheimer

ανέφερε. Η έκθεση αυτή ήταν απλά η αφετηρία, είπε η Lim και το επόμενο βήμα της ομάδας είναι να ανακαλύψει το στοιχείο στο πράσινο τσάι που αποτρέπει την νόσο Alzeimer. Στη συνέχεια, θα δουν το πώς παρεμβαίνει στο σχηματισμό των πλακών σε μύγες φρούτων.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, το Σύλλογο Alzheimer, το Alzheimer’s Art Quilt Initiative, την American Heart Association, και το Graduate Research Fellowship από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνητικών Επιστημών.

 

Στα NUTRILABS διαθέτουμε ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εκατοντάδες ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον ενδελεχή έλεγχο του νευρικού και του ανοσιακού συστήματος.

 
Καλέστε μας τώρα στο 210 9756400 και ενημερωθείτε

 

 

 

Σχετικά Άρθρα:

Leave a Reply