Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

ρεσβερατρόλη-κόκκινα-σταφύλια

ΡΕΣΒΕΡΑΤΡΟΛΗ
Το δραστικό φυτικό συστατικό που μας προστατεύει από τις χρόνιες ασθένειες και καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης

Η ρεσβερατρόλη είναι μία ισχυρά ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ πολυφαινόλη με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία:
ΚΑΡΔΙΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗΣ, ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ !

Πού θα τη βρούμε;

ΚΥΡΙΩΣ στη φλούδα των σταφυλιών (και μάλιστα σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στα ΚΟΚΚΙΝΑ σταφύλια), στο κόκκινο κρασί, στο χυμό των κόκκινων σταφυλιών, στα μύρτιλλα, στα μούρα (π.χ. cranberries, blueberries) και στα φιστίκια.

Μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη έχουν τα φρέσκα ολόκληρα κόκκινα σταφύλια !

Τι δείχνουν οι έρευνες;

Μακροζωία: Όπως διαπιστώθηκε σε διάφορα είδη οργανισμών που χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματικά μοντέλα στο εργαστήριο, η ρεσβερατρόλη διαθέτει την εκπληκτική ιδιότητα να αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Καλή υγεία των αγγείων & προστασία της καρδιάς: Η ρεσβερατρόλη αποτρέπει συχνές βλάβες των αιμοφόρων αγγείων, μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης και προστατεύει από τις καρδιαγγειακές ασθένειες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Φλεγμονή & Αυτοάνοσα νοσήματα: Η ρεσβερατρόλη αποδεικνύεται επιστημονικά ως μία πολλά υποσχόμενη βιοδραστική ουσία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των χρόνιων φλεγμονωδών και αυτοάνοσων διαταραχών.

Καταστέλλει την εξέλιξη αυτοάνοσων νοσημάτων όπως η αρθρίτιδα, η μυοκαρδίτιδα, η πειραματική αυτοάνοση εγκεφαλομυελίτιδα και ο διαβήτης

Καρκίνος: Η ρεσβερατρόλη έχει βρεθεί ότι αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων σε καρκινικούς όγκους του μαστού, του προστάτη, του στομάχου, του παχέος εντέρου, του παγκρέατος και του θυρεοειδούς. Μελέτες σε πειραματόζωα δείχνουν επίσης πως η ουσία μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση της νόσου.

 ρεσβερατρόλη-κόκκινο-κρασί

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας αναδεικνύει την προστατευτική δράση της ρεσβερατρόλης στην ΕΛΚΩΔΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ και τον ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πειραμάτων, η ρεσβερατρόλη καταστέλλει τη φλεγμονή και βελτιώνει τα συμπτώματα της κολίτιδας. Η προστασία ενάντια στη φλεγμονή επιτυγχάνεται από τη ρεσβερατρόλη μέσω ποικίλων βιολογικών και βιοχημικών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της έκφρασης της ιντερφερόνης γ (IFN-γ) και του παράγοντα νέκρωσης των όγκων (TNF-a), ο οποίος εμπλέκεται στην παθογένεια πολλών αυτοάνοσων νοσημάτων.

Η συμβατική φαρμακευτική αγωγή για την ελκώδη κολίτιδα συχνά δεν φέρνει πλήρη ύφεση της νόσου ή μπορεί να έχει παρενέργειες με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην μπορούν να πειθαρχήσουν.

Φυτικά βιοδραστικά συστατικά όπως η ρεσβερατρόλη, το ginseng και το Ginkgo biloba συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερο το επιστημονικό ενδιαφέρον καθώς φαίνεται να έχουν σημαντικά αποτελέσματα στη βελτίωση των συμπτωμάτων της ασθένειας.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία πιθανή παρενέργεια της χρόνιας ελκώδους κολίτιδας. Οι ερευνητές της εν λόγω μελέτης διερεύνησαν την επίδραση της ρεσβερατρόλης στην καρκινογένεση του παχέος εντέρου και διαπίστωσαν ότι η χορήγησή της σε πειραματόζωα μείωσε κατά 60% τη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου!

 

Προσέξτε όμως! Αν καταφύγετε σε λήψη ρεσβερατρόλης ως συμπλήρωμα διατροφής ίσως χρειάζεται να γνωρίσετε ότι όλα τα συμπληρώματα που κυκλοφορούν ΔΕΝ έχουν την ίδια απορρόφηση, ισχύ και δράση.
 

Μάθετε περισσότερα για την κλινική και αντιγηραντική δράση της Μοριακής Διατροφής.

  

Επικοινωνήστε μαζί μας 

 

Σχετικά Άρθρα:

Comments are closed.

Ευερέθιστο Έντερο
Ευερέθιστο Έντερο

Ό,τι κι αν σας έχουν πει, η πάθηση ΔΕΝ οφείλεται στην ψυχολογία σας!

Close