Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

Η χαμηλή βιταμίνη D αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης έως 600 τοις εκατό

Δεν θα ακούσετε ή δεν θα διαβάσετε πάρα πολλές κλινικές καρκίνου και οικογενειακούς γιατρούς που να συμβουλεύουν τους ανθρώπους για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου D3 στο αίμα ώστε να προστατευθούν από τον καρκίνο. Η επίσημη RDA (συνιστώμενη ημερήσια δόση, 600 IU) για τη βιταμίνη D3 είναι πάρα πολύ χαμηλή για να διατηρήσει το επίπεδο στο αίμα D3 στα 40 έως 60 ng / ml (νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο). Αυτό είναι το επίπεδο βιταμίνης D3 του αίματος που προτείνεται από εμπειρογνώμονες, αρκετούς γιατρούς ολιστικής ιατρικής, και φυσιοπαθητικούς για την προστασία κατά του καρκίνου. Οι περισσότεροι γιατροί θεωρούν ακόμα τα 20 ng/ml φυσιολογικά, όμως ακόμα και η PubMed προτείνει 40 έως 74 ng/ml ως φυσιολογικό. Το πιθανό τοξικό εύρος είναι πέρα από τα ​​100 ng/ml.

Η πρόληψη του καρκίνου με βιταμίνη D3 γίνεται της μόδας σιγά-σιγά. Η επιστημονική ενότητα των LA Times κάλυψε μια πρόσφατη μελέτη που έγινε στην Ισπανία από το Spanish Cancer Research Center, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the National Cancer Institute.

Θετικές μελέτες σχετικά με τα πλεονεκτήματα της βιταμίνης D3 για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του καρκίνου του παχέος εντέρου και του καρκίνου του προστάτη έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και δημοσιευθεί. Έτσι η Δρ Malets Nuria και η ομάδα της αποφάσισε να επικεντρωθεί στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης αντ ‘αυτού. Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι μια επιδημία στην χώρα της.

Χώρισαν περισσότερα από 2.000 άτομα στη μέση. Το ένα μισό νοσηλευόταν με καρκίνο της ουροδόχου κύστης και το άλλο μισό χωρίς καρκίνο. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε το πρότυπο τεστ ορού 25-υδροξυχοληκαλσιφερόλη ή 25(ΟΗ)-D, το οποίο μετρά την δραστική μορφή της βιταμίνης D3 που παράγεται στα νεφρά. Η ισπανική ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι 1.000 ασθενείς που είχαν καρκίνο της ουροδόχου κύστης είχαν χαμηλότερα επίπεδα D3 από τους 1.000 χωρίς καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Καθόρισαν ότι ένα χαμηλό επίπεδο βιταμίνης D3 διπλασιάζει την πιθανότητα καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Ο διαχωρισμός των ασθενών με πιο επιθετικές μορφές καρκίνου της ουροδόχου κύστης αποκάλυψε ότι οι κίνδυνοι είναι έξι φορές υψηλότεροι με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D3 στο αίμα.

Μια πτυχή της ικανότητας βιταμίνης D3 που προλαμβάνει τον καρκίνο, είναι μια πρωτεΐνη που παρέχει η D3 και περιορίζει τον καρκίνο. Η βιταμίνη D3 είναι περισσότερο μιας ορμόνη παρά βιταμίνη, και έχει προσαρμογόνες ρυθμιστικές ιδιότητες. Αυξάνει ό,τι χρειάζεται και μειώνει ό,τι είναι σε περίσσεια.

Τι σημαίνει αυτό για σας

Η αύξηση της έκθεσης του γυμνού δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία είναι η βέλτιστη πηγή βιταμίνης D3. Οι ακτίνες UVB είναι αυτό που βοηθά τα λιπώδη κύτταρα του δέρματός σας να ξεκινήσουν τη διαδικασία παραγωγής βιταμίνης D3. Τα συμπληρώματα βιταμινης D3 (όχι D2) από φυσικές πηγές είναι επίσης ευεργετικά. Παρά την επίσημη ελάχιστη απαίτηση RDA, πολλοί συμπληρώνονται με ασφάλεια και αποτελεσματικά με 5.000 έως 10.000 IU (διεθνείς μονάδες) την ημέρα από φυσική βιταμίνη D3.

Μια άλλη μελέτη στην Καλιφόρνια έδειξε ότι έως και 40.000 IU από συμπληρώματα καθημερινά για σύντομο χρονικό διάστημα δεν ήταν τοξικά. Το σώμα σας σταματά αυτόματα την παραγωγή D3 όταν ο ήλιος ή άλλες ακτίνες UVB έχουν φτάσει στο όριο του επιπέδου D3. Αντί να βασίζεστε στις συχνές μαστογραφίες ή τους ελέγχους του προστάτη που έχουν αποδειχθεί ότι δίνουν ψευδείς αναγνώσεις και στην πραγματικότητα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου, ενισχύστε την πρόσληψη βιταμίνης D3 σας με μεγαλύτερη έκθεση με γυμνό δέρμα στο ηλιακό φως και/ή με συμπληρώματα.

 

Σχετικά Άρθρα:

Comments are closed.