Προηγμένη Εξατομικευμένη Ιατρική

+30 210 9756400

Μοριακή Διαγνωστική

Η Μοριακή Διαγνωστική αποτελεί την τελευταία προσθήκη στις δυνατότητες της τεχνολογίας προς τη διάγνωση όλο και βαθύτερων αιτιών των χρόνιων νοσημάτων. Η Μοριακή Διαγνωστική χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες τεχνικές με σκοπό να δώσει ακριβείς οδηγίες στον θεράποντα ώστε να προσεγγίζει την αιτία της νόσου στοχευμένα και αποτελεσματικά. Στο οπλοστάσιο της Μοριακής Διαγνωστικής περιλαμβάνεται η ELISA, η PCR, το pyroSequencing, η συζευγμένη φασματοσκοπία μάζας και πληθώρα ακόμη προηγμένων τεχνικών.

Μοριακή ΔιαγνωστικήΣκοπός της Μοριακής Διαγνωστικής δεν είναι απλά να κάνει τη διάγνωση μια νόσου. Με τη βοήθεια των εξειδικευμένων δεικτών θα εξετάσει όλες τις πιθανές αιτίες που προκάλεσαν την επιδείνωση της υγείας ενώ χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους προσφέρει στον θεράποντα ένα μοναδικό εργαλείο για την αντιμετώπιση και την αναστροφή της επιδείνωσης. Η Μοριακή Διαγνωστική επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τον ασθενή και περιλαμβάνει πλήρες Ιατρικό ιστορικό, πλήρες Φαρμακευτικό ιστορικό, πλήρες Διατροφικό ιστορικό και κατόπιν γίνονται οι απαραίτητες μοριακές εξετάσεις, όπως επίσημα ορίζονται από το Ινστιτούτο Λειτουργικής Ιατρικής. Στο τέλος, ο ασθενής λαμβάνει μία ολοκληρωμένη αλλά και εξατομικευμένη σύσταση με βάση διαγνωστικά, ιατρικά, φαρμακευτικά αλλά και διατροφικά αποτελέσματα.

Η Μοριακή Διαγνωστική περιλαμβάνει πάνω από 80 διαγνωστικά πάνελ, όπου σε μερικές περιπτώσεις οι βιοδείκτες που εξετάζονται ξεπερνούν τους 100. Μερικά από τα κυριότερα πάνελ είναι τα εξής:

Προφίλ Μεταβολικής Ανάλυσης
Το Προφίλ Μεταβολικής Ανάλυσης εξετάζει οργανικές χημικές ενώσεις (οξέα) στα ούρα με σκοπό να εκτιμήσει τέσσερις σημαντικές πτυχές του μεταβολισμού: γαστρεντερική λειτουργία, παραγωγή κυτταρικής ενέργειας, νευρολογική κατάσταση και ισορροπία μεταξύ αμινοξέων και οργανικών οξέων (όπως αυτή επηρεάζεται από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία). Τα αποτελέσματα μπορούν να εξηγήσουν συστημικές δυσλειτουργίες από κόπωση και διαταραχές της διάθεσης, μέχρι πονοκεφάλους, πόνους στις αρθρώσεις και στους μύες και πεπτικές διαταραχές, ενώ δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση του οργανισμού σε χρόνιες νόσους όπως ο διαβήτης.

Στοιχειακή Ανάλυση Βαρέων Μετάλλων
Η Στοιχειακή Ανάλυση Βαρέων Μετάλλων ανιχνεύει στα ούρα τα επίπεδα 15 διατροφικών στοιχείων και 20 τοξικών μετάλλων. Αυτά περιλαμβάνουν κλασικά τοξικά όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και το αρσενικό καθώς και μέταλλα που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη τεχνολογία όπως το νιόβιο. Είναι η ιδανική εξέταση για ασθενείς για τους οποίους υπάρχει υποψία έκθεσης σε βαρέα μέταλλα ή απώλειας ιχνοστοιχείων.

CDSA 2.0Πλήρης Γαστρεντερική Ανάλυση ( Comprehensive Digestive Stool Analysis )
Η εξέταση αυτή, αποτελεί απλά και χωρίς υπερβολές την πληρέστερη μη επεμβατικη γαστρεντερική εξέταση παγκοσμίως !. Αξιολογεί πλήρως τη φυσιολογική κατάσταση της εντερικής λειτουργίας, και πέρα από τα στοιχεία που δίνει για τη χλωρίδα (παθολογική και μη) του εντέρου και το περιβάλλον του παχέος εντέρου παρέχει και πλήρη ανοσολογική εικόνα της γαστρεντερικής οδού. Το προφίλ αυτό ενδείκνυται για όλα τα χρόνια προβλήματα του γαστρεντερικού και τα αυτοάνοσα νοσήματα που αφορούν το σύστημα αυτό. Μπορεί να προσφέρει διαφοροποίηση μεταξύ φλεγμονωδών και μη ασθενειών, ενώ η αξιοπιστία, η ευαισθησία και η ακρίβεια είναι μέγιστες καθώς χρησιμοποιούνται πολύ αξιόπιστοι και διεθνώς εγκεκριμένοι δείκτες όπως η καλπροτεκτίνη και η πρωτεΐνη Χ των ηωσινόφιλων.

Μάθετε περισσότερα για τις υπόλοιπες μοριακές εξετάσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας.